Články

(3. září 2018) Handicapovaní občané si budou moci zazvonit o pomoc s nákupem

Na konci srpna začala Praha 1 instalovat na vybrané obchody a provozovny služeb speciální bezdrátové zvonky. Ty jsou viditelně označeny a umístěny u vchodů do prodejen ve výšce 105 cm tak, aby na ně snadno dosáhli především vozíčkáři.

Pokračování

(29. srpna 2018) Ahoj, lodi! Senioři Prahy 1 si užívají letošní krásné léto na tradičních plavbách po Vltavě

I v průběhu letošní plavební sezóny se s námi naši senioři vydali na několik tematických plaveb v rytmu hudby a tance na palubě parníku, který plul tradiční trasou od Čechova mostu pod Vyšehrad a zpět. Pro zpříjemnění každé plavby hrála vždy jiná kapela, podávalo se chutné občerstvení a na pasažéry čekala i zajímavá tombola.

(25. srpna 2018) Praha 1 už zná letošní Provozovny roku

Vítězové 11. ročníku ankety Provozovna roku byli slavnostně vyhlášeni 22. srpna přímo na Úřadě městské části Praha 1. V kategorii obchod zvítězilo nové lahůdkářství z Biskupcovy ulice č. 1 Libeřské lahůdky, v kategorii služby Centrum služeb z Dlouhé ulice č. 27 a v kategorii restaurace provozovna s exotickým názvem Tobruk na adrese Lodecká 3.

(15. sprna) Praha 1 je místem pro život

Praha 1 je v České republice určitě místem s největší koncentrací turistů, kteří často neberou v potaz, že v historickém centru bydlí lidé. Lidé, kteří chtějí žít stejně jako všude jinde. S čistými ulicemi, ostrůvky zeleně, zrekonstruovanými chodníky bez nedopalků od cigaret a vysypaných odpadkových košů.  Snažíme se proto měnit naši městskou část k lepšímu i v různých maličkostech, drobných opravách, sázení květin či pohotovostních úklidech.

(15. července 2018) Praha 1 se snaží bojovat proti pivním kolům

Na radnici Městské části Praha 1 se hromadí stále větší počet stížností na tzv. beer bikes neboli pivní kola.

(11. ledna 2018) Na jaře se chystají nové komunitní zahrady v Praze 1

V létě se nám v Praze 1 krásně rozrostla naše první komunitní zahrada. Začínali jsme se třemi pytli s rostlinkami na paletách a na konci sezóny už jich na dětském hřišti Za Haštalem bylo sedm.

Pokračování

(12. listopadu 2017) Hasičský záchranný sbor získá díky Prahze 1 čtyři nové kamery s termovizí

Zastupitelé MČ Praha 1 schválili poskytnutí finančního příspěvku ve výši 1 mil. Kč Hasičskému záchrannému sboru hl. města Prahy. Hasiči tuto částku použijí na nákup speciálních termovizních kamer, které jsou klíčové pro vyhledávání lidí v kouři.

Pokračování

(27. července 2017) Vyjádření k výzvě ředitele OŘ MP Praha 1 Bc. Miroslava Stejskala strážníkům k řádnému plnění jejich povinností

Praha 1 se v oblasti bezpečnosti, veřejného pořádků a dopravy roky potýká s řadou problémů, a to jak ve dne, tak i v noci...

(22. června 2017) Praha navýší platy zaměstnancům mimořádnými odměnami

Zaměstnancům příspěvkových organizací hlavního města Prahy v sociálních službách se výrazně zvýší příjmy díky mimořádným odměnám.

(6. května 2017) Praha 1 zahajuje další kolo boje proti černé reklamě

Černá reklama je v historickém jádru hlavního města opět systematicky odstraňována. Radnice najala firmu, která likviduje veškeré nelegálně vylepené letáky a nálepky a zároveň monitoruje subjekty a osoby, které reklamu načerno do ulic Prahy 1 umísťují.

stránka 1/7   následující>>