(29. srpna 2018) Ahoj, lodi! Senioři Prahy 1 si užívají letošní krásné léto na tradičních plavbách po Vltavě

I v průběhu letošní plavební sezóny se s námi naši senioři vydali na několik tematických plaveb v rytmu hudby a tance na palubě parníku, který plul tradiční trasou od Čechova mostu pod Vyšehrad a zpět. Pro zpříjemnění každé plavby hrála vždy jiná kapela, podávalo se chutné občerstvení a na pasažéry čekala i zajímavá tombola.

„Výlety parníkem pokračují už šestým rokem, a jsou mezi seniory stále oblíbenější. Z lodi si totiž mnohdy všimnete i zajímavosti, která vám ze břehu roky zůstávala utajená. Navíc naše plavby podporují sousedské vztahy a vedou mnohdy i ke vzniku nových přátelství, což je v tomto věku velmi důležité. Těším se i na další plavby v této sezóně, protože před sebou máme ještě dvě,“ popisuje iniciátorka výletů Šárka Táborská (ČSSD), předsedkyně Výboru pro sociální a bytovou politiku.

„Naše výletní plavby už jsou jakousi tradicí pro seniory Prahy 1. Přesto se nám zatím daří dělat každou plavbu trochu jinou, s originální tématikou. Největší překvapení si ale letos schováváme na poslední plavbu, která bude hodně atypická,“ doplňuje 1. zástupce starosty MČ Praha 1 Daniel Hodek (ČSSD).

V květnu vypluli senioři z Prahy 1 letos poprvé na svoji oblíbenou výletní plavbu, jejímž tématem byla První republika, doprovázená skvělou muzikou v podání fantastického DixiBandu Městské policie.

Druhá poklidná plavba zavzpomínala na 70. léta. Kapela Duo Jaroslav hrála nesmrtelné hity Veď mě dál, cesto má nebo Slavíky z Madridu.

Třetí plavba mířila do ZOO. Senioři s sebou tentokrát vzali své vnučky a vnuky a užili si s nimi nádherný den v Tróji, kde na ně čekal i skvělý oběd.

Čtvrtá plavba zavedla výletníky s vynikající zpěvačkou Lianou Derner z amerického San Franciska do světa muzikálových melodií.

A plavební sezóna ještě nekončí, vyplouváme ještě 3. září vyplouváme a 1. října! Informace na telefonu 773 971 773.