(9. ledna 2018) MČ Praha 1 vítá záměr Magistrátu HMP, který chce pomoci udržet péči v Nemocnici Na Františku

Radní HMP schválili záměr převzít Nemocnici Na Františku. Radnice MČ Praha 1 snahu hl. města pomoci s osudem nemocnice vítá a zahájí s Magistrátem HMP co nejdříve jednání o tom, jakou formou může provoz Nemocnice Na Františku pokračovat.

Pokračování

(5. ledna 2018) Dílčí vítězství Prahy 1? Zákaz pití alkoholu na veřejnosti!

Po Novém roce by se měl pražský magistrát zabývat připravenou novelizací vyhlášky zakazující požívání alkoholických nápojů na veřejnosti. V případě Prahy 1 se jedná o zákaz plošný.

(10. listopadu 2017) Zákaz požívání alkoholických nápojů na Praze 1

Pražský magistrát připravuje novelizaci vyhlášky zakazující požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích. Zákaz bude platit plošně na celém území Pražské památkové rezervace, tudíž v celé Praze 1. Další zásadní změnou bude zakotvení zásahu zdržování se na veřejném prostranství s otevřenou lahví či jinou nádobou s alkoholickým nápojem.

Pokračování

(11. července 2017) Praha 1 má první komunitní zahradu. V srdci Starého Města si místní občané pěstují zeleninu a bylinky

Městská část Praha 1 spolu se spolkem Prevence dětem z. s. připravila pro sousedy bydlící v oblasti ulice Za Haštalem projekt první komunitní zahrádky na svém území. Zahrada je součástí dětského hřiště Za Haštalem, kde bylo na paletách vybudováno několik dočasných záhonů.

Pokračování

(12. června 2017) Elektrické koloběžky nahradily v ulicích Prahy 1 Segwaye. Praha 1 chce proto omezit jejich provoz na nejfrekventovanějších pěších zónách

Elektrické koloběžky se stávají novými Segwayi. Turisté se na nich vozí po centru města, kde se proplétají mezi davy pěších. Mají přitom stejná práva jako jízdní kola.

Pokračování

(8. června 2017) Na Veletrh sociálních služeb HELPfair na Střeleckém ostrově se přišlo podívat přes tři tisíce lidí

Pražský Střelecký ostrov byl ve čtvrtek 8. června 2017 dějištěm velké přehlídky poskytovatelů sociálních služeb HELPfair. Na akci se představilo více než sto organizací pro sociálně znevýhodněné skupiny.

Pokračování

(10. května 2017) Praha 1 se připravuje na tzv. protikuřácký zákon. Do ulic se vrátí antikonfliktní týmy

31. května začne platit zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, zjednodušeně nazývaný protikuřácký zákon. Předpokládá se, že v souvislosti s tím začne docházet ke kumulaci kuřáků, čímž se otevře prostor k různým konfliktům...

(27. dubna 2017) Májový jarmark na Střeleckém ostrově

Pražská ČSSD pro Vás připravila oddechový program na Střeleckém ostrově v rámci oslav 1. máje. Vystoupí zde mimo jiné Václav Neckář, nakoupit budete moci na malých farmářských trzích a pro děti jsou připraveny soutěže o ceny.

Pokračování

(6. března 2017) Nemocnice Na Františku bude sloužit obyvatelům Prahy 1 i v budoucnu

Nemocnice Na Františku zůstane nadále v majetku městské části. Je to jediné zdravotnické zařízení tohoto typu v centru Prahy poskytující lidem odbornou lékařskou péči v dosahu jejich domova.

Pokračování

(13. ledna 2017) Praha nebude regulovat noční provoz hospod. A co tedy hlavní město pro řešení krizové situace udělá? Ptá se Praha 1!

Vzkaz občanům centra města je jednoznačný. Vedení Prahy nehodlá regulovat noční otevírací dobu restaurací a pohostinských zařízení. Zamítavým usnesením, se tak vypořádalo s aktuální žádostí Prahy 2. Ta chtěla vyhláškou omezit ruch kolem restaurací v jedné z ulic na Novém Městě. Stejně jako Praha 1...

stránka 1/8   následující>>